Максфорс Платин

Иновативна формулация за контрол на хлебарки
Описание

 icons 01icons 03icons 04icons 05icons 06


bugs_16.pngbugs_17.pngbugs_18.pngbugs_19.png

Maxforce® Platin

Клотианидин – 1g/100 g

Готов за употреба инсектициден гел-примамка за бърз контрол на нимфи и възрастни хлебарки. Максфорс Платин издържа на широк температурен диапазон.

Съдържа 1% клотианидин и хранителни съставки, които са особено вкусни за хлебарките. Клотианидинът принадлежи към класа на неоникотиноидните инсектициди. Неоникотиноидите имат различен начин на действие от инсектицидите от други класове като пиретроиди и органофосфати. Употребата като гел гарантира третиране на малка част от обекта, като по този начин се намалява вероятността от приемане на сублетални дози.

Област на приложение

Биоцид за борба с нимфи и възрастни на хлебарки (германска, ориенталска и американска хлебарка) и люспеница (Lepisma saccharina) на закрито:

  • В бита: къщи и жилищни сгради (включително кухни);
  • Обекти за производство, търговия и съхранение на храни: хранително-вкусова промишленост, кухни, кланици, магазини за хранителни стоки, складове, складове за суровини, силози (с изключение на такива, в които се съхранява зърно), ресторанти, търговски кухни и др.
  • Обекти с обществено предназначение: хотели, здравни и лечебни заведения, обществени и общински сгради, обществени бани, църкви, зали, читалища, летища, жп гари и автогари, киносалони и др.
  • Ветеринарни обекти и места за подслоняване на животни – зоопаркове, зоомагазини, развъдници, ветеринарни практики, вивариуми и др. (с изключение на боксове с животни и клетки).

Дози на приложение

Разходната норма зависи от степента на нападение и вида на хлебарките. Забележка: Една точка с диаметър 5 mm = 0.05 g; една точка с диаметър 7 mm = 0.1 g

Вид хлебарка

Доза на приложение

При превантивна програма1

Ниска степен на нападение2
(или повторно нанасяне)

Висока степен на нападение3

Малки

напр.
германска хлебарка, кафяво-ивичеста хлебарка

1 точка x 0.05g

1 точка x 0.1g

2 точки x 0.1g

Големи

напр.
ориенталска хлебарка, американска хлебарка

1 точка x 0.1g

2 точки x 0.1g

3 точки x 0.1g

Плътност на нападение:

1 Превантивна програма: когато се правят регулярни (на тримесечие) третирания за непрекъснат контрол на активните популации на хлебарките.

2 Ниска степен на нападение: рядко се виждат хлебарки през деня.

3 Висока степен на нападение: хлебарките се виждат често през деня.

За употреба срещу люспеници:

Поставете много малки капки на местата, където люспениците се крият и живеят. Тези области може да бъдат под и зад подови настилки и первази, под дървена облицовка, фуги, запълнени със силикон или други характерни местообитания.

Разходна норма:

Прилагат се много на брой малки точки с диаметър от 2 mm всяка, общо възлизащи между 0.1 и 0.2 g/m².

© Верминекс. All Rights Reserved.